Osa m52 Nowy nabytek

Pochwalcie się Waszymi Osami

Re: Osa m52 Nowy nabytek

Postprzez BuliM521963 » niedziela, 14 maja 2023, 19:36

Sądząc po bardzo dobrym stanie kluczy (mało używane) to teść raczej wie ....-).Ps ja też tak się cieszyłem jak zbierałem po znajomych klucze do narzedziówki.
Motorynka,Komar,Romet 70cm3,,MZ250e,Merc W124,Honda transcity125,WFM M06 58',OSA M52 63'.
BuliM521963

Re: Osa m52 Nowy nabytek

Postprzez Halcik » niedziela, 14 maja 2023, 21:42

Nie bardzo mogę rozszyfrować co kryje się pod kropkami. Ale mogę go wytłumaczyć tak, że z racji na wykonywany zawód za PRL miał wszystko co było mu potrzebne. Sektor w którym pracował był priorytetowy. A zbiór narzędzi to jeden z wielu jaki posiada. Ma swoje zestawy które od zawsze używał i ma też takie które zdobył/kupił i całe życie leżą.
Poniżej zdjęcie roweru MALWA, dostał z przydziału i od razu powiesił na haki w garażu. Na oponach jeszcze cycuszki :) i siodełko które nie widziało tyłka, plus komplet nigdy nie otwieranych narzędzi pod siedzeniem. Forum i ciut innej tematyce, ale wykopki bardzo ciekawe i będą kontynuowane.
Mam już u siebie moc śmieci :) kanistry metalowe, lampki warsztatowe, pilniki, pędzle, wiertła, siateczka metalowa na filtry z kwasówki. Wszystko z PRL, duża część z metkami. Za mną 2/3 garażu, na pewno jest tam nowa wiertarka ręczna, prostownik samochodowy i inne szpargały, ale muszę mieć trochę czasu żeby się jeszcze zgrać na "sprzątanie".
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Osa m50 (1959)
Osa m52 (1965)
halcik1@o2.pl
Halcik
Moderator

Poprzednia strona

Powrót do Wasze Osy