Spotkanie z Osiarą V 2024

Luźna dyskusja na różne tematy.

Spotkanie z Osiarą V 2024

Postprzez Doktor » wtorek, 4 czerwca 2024, 19:43

Cześć Wszystkim :)
Witam w gorrącym okresie przygotowań do Przylotu Os ;)
Tak się złożyło, że niedawno odwiedziłem Justynę, jak większość Forumowiczów pewnie pamięta, to Osiara skupiła nasze środowisko 15 lat temu , czego owocem było także Forum oraz pierwsze Zloty :idea:
Ostatnim z udziałem Osiary był bodajże Zlot w Mosinie w 2015 roku, niedługo potem Osiara-Matka wyjechała na Sycylię, wraz ze swoją Osą M50
:)
Impulsem do odwiedzin było Święto Kwiatów w Noto- cykliczne wydarzenie, podczas którego prezentowane są także pojazdy zabytkowe.
Lokalny Vespa-Club działa niezwykle prężnie:
_20240604_201245.JPG

Justyna wraz z Krzysztofem, przyjęli nas u siebie dnia następnego, pozdrowienia z pokoju "Vespowego" ;)
_20240604_201408.JPG

Osa na Sycylii ma się dobrze
_20240604_201502.JPG

Z tego wszystkiego kiełkuje taka myśl, żeby odwiedzić Avolę kiedyś wraz ze swoją Osą :P
Na przykład z okazji jakiejś większej imprezy weterańskiej Vespy-Clubu :)
Może ktoś dołączy...
;)
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Doktor

Re: Spotkanie z Osiarą V 2024

Postprzez Endrju057 » środa, 5 czerwca 2024, 07:29

Doktorze, tylko można Ci zazdrościć. Brakuje mi w poście przekazanych pozdrowień od Justyny, ale może za dużo oczekuję ? ;) Wspominasz o wspólnym wypadzie do Avoli, to z pewnością bardzo dobry pomysł. Szkoda że taki weteran forum jak Ty nie odwiedzisz nas na którymś ze zlotów Os, np. w Osiecznej.
Pozdrawiam
Endrju
Kilka motocykli z czasów PRL-u, DDR-u + kilkanaście Os M52.
Endrju057

Postprzez arthek » środa, 5 czerwca 2024, 08:32

Endrju057 napisał(a):Doktorze, tylko można Ci zazdrościć. Brakuje mi w poście przekazanych pozdrowień od Justyny, ale może za dużo oczekuję ? ;) Wspominasz o wspólnym wypadzie do Avoli, to z pewnością bardzo dobry pomysł. Szkoda że taki weteran forum jak Ty nie odwiedzisz nas na którymś ze zlotów Os, np. w Osiecznej.
Pozdrawiam
Endrju

....w punkt.
Osa M52 -65r, M52-63 r
arthek

Postprzez Nyska » środa, 5 czerwca 2024, 20:26

Witaj Doktor.
Jeśli się zdecydujesz przyjechać na zlot os to masz miejsce gratis i to bardzo blisko bazy. Poznaliśmy się, o ile dobrze kojarzę (a chyba tak), na rajdzie w Środzie Wlkp. Jak tam P70.
Pozdrawiam
Nyska

Postprzez Doktor » czwartek, 6 czerwca 2024, 11:28

Endrju057 napisał(a): ..(..) Szkoda że taki weteran forum jak Ty nie odwiedzisz nas na którymś ze zlotów Os, np. w Osiecznej. (..)

Nyska napisał(a): (..) Jeśli się zdecydujesz przyjechać na zlot os to masz miejsce gratis i to bardzo blisko bazy (..)

Bardzo mi miło Panowie :) Przyznam, że bardzo często rozważam udział, a jeszcze częściej żałuję absencji :(
Wiem, że winny się tłumaczy, jak mówią, ale na taki stan składa się szereg czynników.. przede wszystkim od lat kilku ostro rywalizuję z Mistrzostwach Polski Pojazdów Zabytkowych, i to zarówno w klasie motocykli jak i automobili..
Wiesławie, to nie był P70, poznaliśmy się właśnie na automobilach, jak byłem ze Syreną 100 na Rajdzie w Rydzynie ;)
Konsekwencją tego stanu jest smutny fakt, że chyba niewielu pasjonatów może sobie pozwolić na rajdowanie tydzień w tydzień pod rząd..
Tak, wiem, uprzedzając słuszności- Przylot Os jest tylko jeden. No tak, ale kilka dni temu byłem właśnie na Rajdzie Śladami Piastów- w tym roku przejechałem cały Rajd Junakiem M07 z koszem Sum- gdyż to właśnie ten zaprzęg chciałbym przedstawić do "premiery roku" do PZM..
A Rajd Śladami Piastów "awansował" do MPPZ od tego roku- mus być.
Oczywiście obydwie moje Osy, z racji tego że na białych blachach- stoją bez przeglądu, być może i kłopoty z OC..
Więc z tego wszystkiego musiałem odpuścić walkę o Przylot Os, Osa M52 pójdzie na żółte, to przynajmniej jeden kłopot cykliczny się skończy ;)
Trzymam więc kciuki za Wszystkich szczęśliwych uczestników naszego spotkania i ściskam dłonie, wciąż zdalnie niestety, heh
:)
Doktor

Postprzez Nyska » czwartek, 6 czerwca 2024, 22:20

Widocznie cos mi się pomieszało. Zbyt wiele tych wyjazdów na rajdu i zloty pojazdów zbytkowych.. Ale przecież masz P70. I byłeś w Środzie Wlkp.
Powodzenia w MPZZ.
A ubezpieczeniem Os się nie przejmuj - pojazdy powyżej 40 lat nie musza mieć ubezpieczenia . To jest- zgodnie z przepisami o ubezpieczeniach- pojazd historyczny. Tylko jest jeden warunek - jeśli miałeś roczne ubezpieczenie, musisz wypowiedzieć ciągłość.
pozdrawiam
Nyska

Powrót do Offtopic