Osomania.pl

Uwagi dotyczące funkcjonowania forum osomania.pl

Re: Osomania.pl

Postprzez tatowy » czwartek, 24 marca 2022, 15:49

Jarku. Chciałoby się powiedzieć "szkoda", ale powiem inaczej, "dziękuję". Dziękuję za wielki wkład pracy, poświęconego czasu i serca włożonego w nasze forum. Szanuję Twoją decyzję. Żegnamy Ciebie jako Moderatora, ale jako forumowicz jesteś z nami nadal.
Osa M50(62r.), Osa M50(59r.), Osa M52(64r.)x2, Osa M52(65r.)
tatowy

Postprzez Halcik » czwartek, 24 marca 2022, 17:17

Z moich ust te słowa nie padły, bo ta informacja spadła na mnie, gdy głowa była zajęta problemami życia codziennego. Mogę jednak napisać tak, gdy mój zapał i czas dla forum zaczął spadać, Jarek dzielnie prowadził je dalej rozwijając i witając kolejnych użytkowników.
Nasz administrator i moderator jest osobą, która pozwoliła nam trwać na forum, po zamknięciu Osiary.pl, doprowadził do stworzenia strony osomania.pl i często był nieugięty w różnych tematach, co sprawiło, że wszelkie kłótnie były wygaszane, a na forum mogliśmy widzieć i czytać posty czysto merytoryczne i przyjacielskie oraz związane z wymianą doświadczeń. Brał tez czynny udział w dorabianiu wielu elementów, angażował swój czas. Takiej drugiej i zaangażowanej osoby w życie tej strony chyba nie znajdziemy.
Halcik
Moderator

Postprzez martini » piątek, 25 marca 2022, 15:43

Yaro to jeszcze nie prima aprilis, nie wygłupiaj się
martini

Postprzez Yaro » sobota, 26 marca 2022, 23:45

Nie wygłupiam się wcale. Chcę jednak dopowiedzieć, że odebrałem sporo telefonów i wiadomości od zaniepokojonych forumowiczów z pytaniami co dalej. Otóż ze swego doświadczenia wiem, że nie ma osób niezastąpionych i w wielu przypadkach dzieje się tak, że zmiana wychodzi na dobre :). Tak jak napisałem nie mogę angażować się w nasze forum na dotychczasowym poziomie, chociaż mam świadomość, że nawet mimo tego zaangażowania wiele spraw leży odłogiem (niestety ale sam wszystkiego nie udźwignę). Wszystko na razie funkcjonuje na dotychczasowych zasadach (no może z wyjątkiem mojej osoby, chociaż z forum nie znikam). Czasu na przemyślenie pewnych spraw mamy dużo, bo w zasadzie do końca roku ale chciałbym aby Zielonogórski zlot (w czerwcu) był także okazją do odpowiedzenia sobie na pytanie "Dokąd zmierzamy i co chcemy robić?". Przygotujmy się wobec tego na dyskusję i do konkretnych działań, których celem będzie integracja tych miłośników Os, którym hasło "Pasja, przyjaźń, przygoda" jest bliskie (sam zgłoszę kilka propozycji). Zachęcam wszystkich do aktywności na forum, bo każdy Wasz wpis je buduje i sprawia, że Osomania jest najważniejszym miejscem dla fanów Osy. Pozdrawiam wszystkich Osomaniaków.
Yaro
Osa M 52 x 7, Osa M 50 x 5, Jawa 250, Pannonia TLF de luxe, IFA BK 350, SHL M06 T, Junak M10, SHL M11, Simson SR 2, Zundapp Bella, Cezeta 502
Yaro
Moderator

Postprzez Halcik » niedziela, 19 czerwca 2022, 22:08

Jarku rozumiem że zlotowicze, zlot i Polaków rozmowy skutecznie sprawiły że jednak zmieniasz zdanie. Miałem okazję widzieć Cię w kolorze zielonym na zlocie i stwierdzam, że w tym kolorze jest ci zdecydowanie lepiej.
Ktoś podziela moje zdanie? Proszę o głosy bo szukam w Was wsparcia :)
Halcik
Moderator

Postprzez Yaro » poniedziałek, 20 czerwca 2022, 06:25

Nie Łukaszu, zdania nie zmieniam. Do tematu na zlocie nie wracałem bo to chyba nie było miejsce ani czas na takie dyskusje. Taka forma funkcjonowania forum kończy się definitywnie od lutego 2023. Czasu na przemyslenia i decyzje pozostawiam więc sporo.
Osa M 52 x 7, Osa M 50 x 5, Jawa 250, Pannonia TLF de luxe, IFA BK 350, SHL M06 T, Junak M10, SHL M11, Simson SR 2, Zundapp Bella, Cezeta 502
Yaro
Moderator

Postprzez Karol » poniedziałek, 20 czerwca 2022, 09:19

Koledzy dajmy sobie na wstrzymanie i wróćmy do rozmowy przy stole na jesiennym spotkaniu u zygzaka. Będzie to raczej odpowiednia chwila do rozmowy
• Osa M52 x6 • SHL M11 x2 • Simson S51 • Komar Sztywniak •
• Auto do ślubu - Mercedes S500L W140 1994r JAPAN •
Karol

Postprzez Yaro » niedziela, 4 września 2022, 19:20

Już wkrótce przekażę informację na temat nowych zasad funkcjonowania forum. Proszę o trochę cierpliwości
Yaro
Moderator

Postprzez Yaro » poniedziałek, 12 września 2022, 19:22

Nawiązując do poprzedniego wpisu chcę uchylić rąbka tajemnicy. Otóż czasy są takie, że 10 lat w dziedzinie informatyki to cała epoka. Nasze forum działa w oparciu o prymitywne już narzędzie i dlatego rozpoczęliśmy poszukiwania czegoś bardziej odpowiadającego chwili obecnej. Chcielibyśmy aby forum było oparte o narzędzie dużo bardziej przyjazne dla użytkownika, dające podobne możliwości jakie np. daje FB. Jeszcze długa droga przed nami bo zaczynamy od wyboru tego narzędzia, potem dokonamy przeniesienia treści i utworzymy grupę testową, która będzie sprawdzała jego funkcjonowanie i wydawała swoje opinie. Będziemy też pracować nad stroną internetową, w którą chcemy tchnąć więcej życia. Z tego powody zwracam się do forumowiczów, którzy mają doświadczenie, wiedzę i umiejętności z prośbą o zaangażowanie w projekt. Gdybyś ktoś chciał to proszę pisać do mnie PW. Są też inne plany, które wstępnie były omawiane na "Jesiennym spotkaniu 2022" ale tu szczegółów na razie oszczędzę dopóki nie będą się materializować. Pozdrawiam wszystkich
Yaro
Moderator

Postprzez Halcik » wtorek, 13 września 2022, 00:36

Jarku bardzo dobra wiadomość, teraz już się nie wykręcisz. W takim razie z czystym sumieniem chciałbym przekazać że jedni rękawice podejmują, a ja wieszam swoje na kołku. Niestety nie mam tyle czasu ile bym chciał, a czas wolny dziele raczej z rodziną. Myślę że spokojnie Jarek da radę moderować forum już beze mnie lub wyznaczy pomocnika.
Mimo wszystko forum nie opuszczam, więc dalej życzę wam owocnego przeszukiwania jego zasobów i szybkich remontów.
Halcik
Moderator

Postprzez Yaro » wtorek, 13 września 2022, 08:47

No to forum zostaje bez moderatora bo moje rękawice w tym zakresie wiszą na kołku już dawno. W tej sprawie nic się u mnie nie zmieniło.
Yaro
Moderator

Postprzez lesor » wtorek, 13 września 2022, 09:11

Nie ma moderatora żyjącego forum ale będzie zmiana strony?
:shock:
Mi Vespiace!
Osa M52, motorynka M1, M1, Komar 2320, CB1300, Giorno, BMW C1, Gad 250, Gad 500, Jesion 4, polonezy i inne graty z prl.
lesor

Postprzez Yaro » wtorek, 13 września 2022, 09:35

Na razie pewne rzeczy robimy, że tak powiem w ramach wolontariatu. Docelowo będziemy potrzebowali admina całości, admina i redaktora strony oraz moderatorow na forum. Ja z Łukaszem i parę innych osób jeszcze się angażuje i ma ku temu uprawnienia ale czas na nowe rozdanie. Pozdrawiam :)
Yaro
Moderator

Poprzednia strona

Powrót do Forum