mocowanie przedniego tłumika w M50

mocowanie przedniego tłumika w M50

Postprzez Maciejbor » poniedziałek, 25 listopada 2024, 18:42

Szanowni Państwo,

w orginale w Osie M50 na pierwszym tłumiku jes "ucho". Za to ucho mocuje się tłumik do cylindra (dwie dolne śruby mocujące głowicę). Na wielu filmach widać te dwie blachy mocujące przednią puszkę. Macie może to jakoś zwymiarowane?

pozdrawiam

Chyba zbyt zawile zadałem pytanie gdyż brak odpowiedzi. Na Youtube człowiek, który od Was czerpie wiedzę pokazuje dokładnie te mocowania do przedniego tłumika (KwiAteK Polska Osa m50 ODCINEK nr.4 od minuty 17.38 widać silnik i cylinder z blachami do mocowania tłumika).

Ponawiam pytanie. Czy macie jakoś zdefiniowane, zwymiarowane te blachy

pozdrawiam
Maciejbor

Re: mocowanie przedniego tłumika w M50

Postprzez Yaro » sobota, 30 listopada 2024, 22:09

Hej. Musiałbyś przeszukać zasoby forum. Wiem, że jeden z naszych kolegów dorabiał te elementy do swojej M50 to mogę go także popytać i poprosić żeby zamieścił odpowiedź. Pozdrawiam
Osa M 52 x 7, Osa M 50 x 5, Jawa 250, Pannonia TLF de luxe, IFA BK 350, SHL M06 T, Junak M10, SHL M11, Simson SR 2, Zundapp Bella, Cezeta 502
Yaro
Moderator

Re: mocowanie przedniego tłumika w M50

Postprzez Maciejbor » wtorek, 3 grudnia 2024, 17:03

Kolego Yaro.

będę bardzo zobowiązany za te informacje.
Blachy niby proste ale nie wiem jakiej grubości, zachodzą na siebie więc jedna będzie krótsza od drugiej. Nie wiem też czy mają gwintowane otwory czy też śruba mocująca jest na nakrętkę

Z góry dziękuję za jakieś dodatkowe info
Maciejbor

Powrót do Silnik i osprzęt