Rozpakowałem , przymierzam i ...........nie mogę go zamontować.
Przy tłumiku , w uchwycie z przodu , otwór jest za daleko od krawędzi uchwytu przez co nie można przełożyć śruby bo uchwyt zapiera się już o podest.
Ale to można niby podszlifować i wejdzie ale usuwając na krawędzi chrom , spowodujemy że krawędź będzie korodować....
Większy problem jest z tylnym uchwytem.
(Kupując Osę nie było przy niej w ogóle tłumika więc nie wiem jak dokładnie wyglądają uchwyty przy oryginalnym wydechu.)
Jeśli włożę śrubę tylnego uchwytu w otwór ( co jest trudne) w podeście to tłumik górą zapiera mi się o podest i wtedy z przodu brakuje centymetra żeby otwór przedniego uchwytu zgrał się z otworem w podeście.
Albo ja mam jakiegoś mega pecha , albo coś było kombinowane z otworem w podeście przy mocowaniu tylnym.
Co chwila to jakieś schody , co człowiek trochę ruszy z robotami .... to problem.
Kupując kompletny nowy wydech myślałem ,że przynajmniej z tym nie będzie problemu a tu taki przypał.
W/g katalogu częsci przy tylnym mocowaniu wydechu , nie ma jakiejś dodatkowej częsci do jego mocowania.
Czyli mocowany jest bezpośrednio w otwór w podeście?
U mnie teraz wygląda to tak,że musiałbym dorobić blaszkę długości 3-4 cm i przykręcić ją do podestu i dopiero w otwór tej blaszki włożyć śrubę tylnego mocowania wydechu.Czyli w ten sposób opuścić wydech na tylnym mocowaniu w dół o jakieś ~ 1,5 cm.
Zastanawiam się nad zareklamowaniem tego tłumika , ale zanim to zrobię muszę mieć pewność że wszystko z moim podestem jest ok.
Przewertowałem trochę neta w poszukiwaniu zdjęć podestu gdzie widoczne było by to miejsce ( jak ono powinno wyglądać) ale nic nie znalazłem.
Dysponuje ktoś może fotami dla porównania ?