przez kpt-bomba » niedziela, 17 marca 2013, 02:29
witaj. odpowiem ile potrafie ,ale w tych rocznikach nie mam wiele doświadczenia ,wiec moge nie precyzyjnie odpowiedzieć.
1pyt.-dekiel w 60 roku sie zmienił z pełnego na taki jak w w wfm m06 tyle ,ze bez loga na środku ,a w tym miejscu jest otwór na zablokowanie druta trzymającego dekiel.otwor ok 18 mm . Ndole ,bo tak trzeba go ustawic przy montażu, ma być podłuzny otwor ,z jedna stroną odgięta do zewnątrz ,coś w rodzaju wywiewnika ..kiedy koło magnesowe wiruje. sprawdz czy masz otworki na mocowanie druta trzymającego ten dekiel i podtoczkę w karterze na niego ,czy nie.jesli nie to pelny dekiel na calośc silnika.takie dekle niebawem będa dostępne tylko wyslę swoj nowy człowiekowi który dorabia je do wfm m06.
pyt2 tylna oslona łańcucha chyba taka sama jak w m52 ,dorabia ktoś ,nie wiem jak precyzyjnie.czasem ktos ja wystawia na alle.
pyt3 tryby maja być prawoskrętne ,chyba od niczego nie pasują,widziałem ostatnio na alle ,ale ten maly miał inny nr katalogowy niż do osy .m50 im52 maja takie same.wg katalogu.
pyt4klapka taka sama na alle bo od m50 pasuje nawet dolny rygiel ,ale górny guzik powinienes mieć taki jak jajowata brosza z kości słoniowej ,nad tym ktoś już pracuje niebawem będą dostępne. klapki same się róznią kształtem od m52 gdzieś znajdziesz o tym wątek tu na forum ,rozpoznasz po tym ,ze m50 nie miały dziurek na zasuwkę i prostokątny otwór na rygiel jeszcze dodatkową blaszką obkuty wokól niegood góry,a m52 okrągly i troszke gładszy ksztalt łuku przodu klapki ,dodam ,ze m52 mialy dwie różne długości klapek różnica ok 8mm ,a obie wersje i tak za ciasne do pasujących do nich obudów z tworzywa. u Ciebie obudowa ma byc z blachy,,ta gdzie klapkę sie montuje.dopiero w 62 roku weszły z tworzywa w m50.
pyt5.kluczyki wspólczesne o kant ...potluc .ma byc znaczek zelmotu,kolor czarny. kluczyk długi.
jesli się gdzieś pomyliłem ,bo tak z pamięci pisze to prosze o korektę szanowną rade kolegów.
pozdro
Tomasz Grzegorczyk tel 888197233
33xOSA.31xWFM M06.Wózek WFM Osy.6xGazela.Peugeot Bima.Terrot ETD,EP,L175, FLG250,2xHCTL,HDL,RGSTA,VMS.Griffon175.Triumph Bonneville.AJS M20.Wiatka. 2xCezeta502.Heinkel102A1.MotobecaneC45B,2xU2C,C45S.Magnat Debon M3l,M347,M4td,VMS.2xStarlette.
Citroen-DS19,SM-Maserati