marecki napisał(a):Jeśli chodzi o Warszawkę i okolicę to bezapelacyjnie polecam zakład na Krakowiaków. Robią i wały i cylindry od wieków. A maszyneria Ci u nich stara analogowa i jest tego od metra!!!a i ceny rozsądne Wał 50 zł a cylinder 120. Teraz Oskę 52 robię. Wcześniej robili mi komarki i elki
Roberto napisał(a):Cześć
Czy ten zakład na Krakowiaków znajduje się pod numerem 31? coś poguglowałem, i był to jedyny adres który wyskakiwał...co do wału z Dębicy; wygląda niestety na to, że mój dał rade 100 km...wszystko było dobrze, aż do momentu gdy spod odwłoka zaczęły wydobywać się dziwne metaliczne stuki...w pierwszej chwili pomyślałem że to gdzieś w cylindrze (cały silnik jest na dotarciu i w zasadzie wszystko w nim jest nowe - z Dębicy). Na szczęście okazało się, że w środku jest OK. Przysłuchałem się wtedy trochę co się dzieje z boku, no i wyszło szydło z wora; dzwonił (stukał) wiatrak po prawej stronie. Zauważyłem też coś, czego wcześniej nie było; z jednej strony zaczęły obcierać dwie cewki, klin był strasznie luźny, a nakrętka na czopie dawała się odkręcić prawie w palcach...Wezwany fachura orzekł od razu - wał jest niewyważony i ma bicie osiowe. Przez to wał jakby się skrzywił, co spowodowało właśnie obcieranie o cewki i rozbicie miejsca na klina na czopie...w środę w takim razie wyciągam ten wał, mam nadzieję że da sie go jeszcze uratowac, wyważyc...może jeszcze jakieś hartowanie trzeba by było zrobić? mam nadzieję że choć ten czop jest trochę rozbity, ale dobrze i pasownie dorobiony klin da radę..
Podsumowując - jeśli kupujecie wał z Dębicy, OD RAZU trzeba go wyważyć..inaczej posmigacie 100 km i będzie po wszystkim.
pozdrawiam chłopcy i dziewczęta, i do zobaczenia na trasie!!!
marecki napisał(a):arecki z Brzeskiej jest pośrednikiem - robi właśnie na krakowiaków - Krakowiaków 31 Warszawa telefon to 22868-55-62 POLECAM
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości