towot napisał(a):Qrcze, dziwna sprawa. Poniżej przedstawiam 2 zdjęcia szyby wraz z mocowaniem. Na trzecim zdjęciu widać inne niestandardowe elementy: dodatkowy haczyk przy mocowaniu kierownicy (ten standardowy również jest), kratka na tunelu, żeby nie poobijać siatką z zakupami oraz mały element metalowy przy zakończeniu kokonu. Widać także fragment ozdobnego elementu przedniego błotnika, ale lepiej jest on widoczny w dziale z artykułami prasowymi w relacji pt. "Żądło Osy". Wszystkie te elementy są zrobione z nierdzewki i raczej nie jest to wyrób domowy. Może to jakaś limitowana edycja...
Powiem tak. Intensywnie staram się zgłębiać historię Os, głównie poprzez gromadzenie i wertowanie różnego rodzaju materiałów. Jestem zdania, że przedstawione przez Ciebie dodatki nie były montowane seryjnie, nawet w małych ilościach. Jeśli ktoś mógłby mnie poprawić i udowodnić to w jakiś sposób, byłbym bardzo wdzięczny. Podobnie, jak w dzisiejszych czasach, także i w latach 60-tych sporo było miłośników tuningu, choć nikt chyba tego wówczas tak nie nazywał. Ludzie usprawniali swoje pojazdy w różny sposób. Mam kilka tysięcy zdjęć (głównie znalezionych w internecie) z Osami bądź częściami do nich. Na wielu z nich widać różne "wynalazki". Wiadome jest też, że niektóre z nich produkowane były przez ówczesne "rzemiosło" i można było je dokupić do swojego pojazdu.
Jeśli chodzi o "szyby", to podejrzewam, że jeden typ był dedykowany do Osy i produkowany na trochę większą skalę. Świadczyć o tym może, że tę wersję spotkałem na wielu fotografiach rożnych Os. Są to zdjęcia zarówno stare, jak i odrestaurowanych egzemplarzy. Mało tego, na którymś z prospektów "z epoki" widać też "szybę", o której piszę. Jako poglądową załączam losową wybraną fotkę. Miło będzie, gdy inni wypowiedzą się na jej temat.
P.S. Kolego towot, mam nadzieję, że nie potraktujesz tego jako zaśmiecanie Twojego wątku

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.