co prawda już mała prezentację zrobiłem przy powitaniu
viewtopic.php?f=18&t=1426
ale teraz dorzucę jeszcze parę fotek mojej piękności, którą zakupiłem 2 tygodnie temu
Jak wspominałem wcześniej, jest to OSA M50 już na 100% z 1960 roku, brak papierów, brak tabliczki znamionowej
Z technicznych spraw brakuje prawej pokrywy magneta, osłony łańcucha, pedału startera, jak ktoś ma na zbyciu to chętnie przyjmę
Silnika jeszcze nie otwierałem, ale był na chodzie, kompresja ok, więc myślę, że może nie będzie za wiele pracy przy nim.
Kolor oryginalny widać na fotce od spodu, jest to prawdopodobnie kolor turkusowy i do takiego koloru wrócę.
Mam również parę pytań, bo nie jestem pewny zgodności niektórych elementów z oryginałem M50 i byłbym wdzięczny gdybyście mi pomogli:
- czy przednia puszcza tłumika "komora ekspansyjna" jest oryginalna? 2 osoby przekazały mi 2 sprzeczne informacje, jedna, że oryginalny i były też takie produkowane, druga, że nie, w katalogu jest większa puszka i w M50 którą widziałem, też była większa, czy w M50 były dwie wersje wydechów puszkowych?
- czy siedzenie w kolorze czarno brązowym ma oryginalne poszycie? bo również nigdzie takiego nie widziałem
- czy kedry w M50 powinny być czarne za wyjątkiem "osłony reflektora" która powinna (i u mnie jest biała)? reszty oryginalnych kedr niestety nie posiadam i nie wiem jakiego koloru zakupić.
- widziałem niedawno w OSie M52 zapinki do kedr "końcówka krawężnika osłony nóg", ja takich nie posiadam, nawet otworów na nie ma moja OSA, czy w OSie M50 były takie stosowane?
Jeśli widzicie jeszcze jakieś braki, niezgodności to chętnie przyjmę Waszą krytykę na klatę
Aktualnie OSA już jest rozebrana, jak będę miał chwilkę czasu to zrobię i zamieszczę parę fotek jak aktualnie wygląda.