motorski napisał(a):Powiększyła mi się rodzinka o jeszcze jedną Oskę tym razem z 64r.
Kumpel stwierdził że jest zbyt zdekompletowana i za bardzo zdezelowana żeby ją wyremontować i mi ją odsprzedał.
A ja się bardzo z tej jego decyzji ucieszyłem![]()
W sumie ,to jej stan jest nie za ciekawy ,brak papierów,duże braki,ale dla mnie najważniejsze jest to,że nr ramy i nr.silnika są zgodne z tabliczką![]()
Resztę gratów brakujących( i niestety najdroższych,ciężkich do zdobycia) jakoś powoli się dokupi.
Już nie mogę się doczekać kiedy stanie koło swoich siostrzyczek![]()
Pozdrawiam!
towot napisał(a):Prezentuje się naprawdę ładnie, mam nadzieję, że również działa bez zarzutu.
Skąd zdobyłeś zasuwkę i listwy, czy już miałeś???
motorski napisał(a):[(...)No i udało sięOska odzyskała swój piękny blask
![]()
Dla porównania fotki przed remontem i po.
motorski napisał(a):Kolor dobierałem według oryginalnego koloru ,który miałem na błotniku.
W mieszalni spędziłem ponad 2 godziny zanim coś z chłopakami dobraliśmy.
Niestety żaden próbnik nie pasował identycznie i chłopaki zrobili tak zwaną przez nich ,,rzeźbę'',czyli wybraliśmy najbardziej pasujący próbnik,a potem było dolewanie różnych pigmentów.
Wrzucam fotkę z dekielkiem pojemniczka po tej farbie.
Mówili że jak będe chciał jeszcze coś na ten kolor malować to bez problemu dorobią mi identyczny,pod warunkiem ,że nie zgubię dekielka
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości