cynkowanie

cynkowanie

Postprzez pawelek » czwartek, 24 kwietnia 2014, 08:42

Właśnie odebrałem części od cynkowania. Oddałem do galwanizerni osłony silnika, kopniak, dźwignią zmiany biegów. mechanizm startera, śruby wahaczy i kilka innych metalowych detali. Wyszło super. Po cynkowaniu stosują jeszcze zabieg lakierowania więc efekt jest super. Prawie jak chromowanie ale nie do końca bo i te elementy nie powinny być chromowane. Robiłem to w Nowej Dębie woj podkarpackie w Spółdzielni inwalidów. Termin realizacji - kilka dni. Kasa naprawdę do przyjęcia. Obsługa na bardzo wysokim poziomie. Ja temat załatwiałem osobiście bo mam do nich ok. 30 km. Już przygotowuję następną porcję do cynkowania. Tym razem pójdzie filtr powietrza, zębatka startera, korpus kranika, mocowanie licznika, śruby regulacji linek, i kilka drobnych detali. Muszę jeszcze dopytać czy można tym sposobem zrobić elementy aluminiowe: uchwyty dla pasażera, kratki kokonu, mocowanie kierownicy. O efektach poinformuję na bieżąco. Pozdrawiam Paweł. Nisko woj podkarpackie.
pawelek

Powrót do Warsztaty