przez Yaro » środa, 15 lipca 2015, 12:03
A to jest serce do mojej OSY. Kupiłem przez internet i przyznaję się, że kiedy zobaczyłem ten silniczek bardzo się podpaliłem. Nie było akurat nic innego a ten na zdjęciu wyglądał ok, poza tym w opisie było, że jest sprawny i po remoncie, a w komplecie jest króciec i gaźnik. Silnik ma osłonę na wentylator, którą dość trudno dostać. Kiedy przyszedł moja radość była krótkotrwała. Cieknie z niego olej (mam nadzieję, że to nic poważnego), dekiel (tego zdjęcia już nie pokazywały)był ordynarnie spawany, cylinder i głowica a co za tym idzie króciec i gaźnik są od czegoś innego. Kartery to prawdopodobnie nie S 33 chociaż wyglądają tak samo i pasują do mocowań. Nie ma na nich nr silnika, tzn zauważyłem wytłoczoną podłużną ramkę (takie wgłębienie), na której był chyba nabity ale ktoś to pracowicie usunął. Do tej pory udało mi się zdobyć oryginalny króciec, gaźnik i filtr powietrza, a także głowicę. Wszystko dość okazyjnie w cenach ok. 50 - 70 złotych za element. Szukam nadal cylindra.
serce.jpg
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Osa M 52 x 7, Osa M 50 x 5, Jawa 250, Pannonia TLF de luxe, IFA BK 350, SHL M06 T, Junak M10, SHL M11, Simson SR 2, Zundapp Bella, Cezeta 502