Witam serdecznie wszystkich forumowiczów!!!
Mam na imię Piotrek, 28 lat, mieszkam w Skierniewicach i jestem posiadaczem Osy M52 z 1964r. Trafiłem na to zaj...te forum, trochę sobie poczytałem i pooglądałem wasze sprzęty no i postanowiłem się zarejestrować i przywitać

Moją Osę kupiłem przypadkiem jakieś 12 lat temu, za śmieszne jak na dzisiejsze czasy pieniądze

Była porozbierana, ale praktycznie kompletna i została poskładana przez mojego ojca i uruchomiona. Jej oryginalny kolor to był taki bladoniebieski z odcieniem jakby szarości, ale była pościerana, porysowana i rdzewiała, więc ojciec pomalował ją (a w zasadzie zabezpieczył) na "bladożółto" co widać na zdjęciach. Koła były wypiaskowane i zabezpieczone podkładem ze 4 lata temu bo strasznie zardzewiały. W tym roku sprzedałem swoje suzuki GSXR 750 i postanowiłem wyremontować Osę. Udało mi się ją w tym miesiącu zarejestrować (dostałem próbne numery i miękki dowód, czyli chyba mogę napisać, że się udało

) Opłaciłem OC, teraz muszę tylko zrobić przegląd, odebrać właściwy dowód i tablice i... zaczynam remont

(dodam tylko, że po przesiadce ze sportowego motocykla frajda z jazdy takim klasykiem jest niesamowita)
Rama i elementy metalowe mam zamiar dać do piaskowania, skorupa , błotnik i osłony do lakiernika (jeszcze się zastanawiam nad kolorem). Kratki, uchwyty, kierownica itp. do chromowania. Silnik w zasadzie chyba ok, ale muszę go rozebrać i uszczelnić, wymienić sprzęgło itp. itd. Siedzenie też by się przydało wymienić... trochę będzie z nią roboty

Fajne jest to forum, można się bardzo dużo dowiedzieć i poradzić w razie potrzeby

Pozdrawiam wszystkich "osiarzy"
Załączam kilka fotek osy przed remontem.
20140408077.jpg
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.